Rekreačný poukaz na letný tábor

20. 02. 2024 226
illustration

Jedným z účelov, na ktorý možno využiť svoj rekreačný príspevok, sú aj organizované detské tábory, počas školských prázdnin na území Slovenska pre svoje dieťa. V nasledujúcich riadkoch sa dočítate o jednoduchom spôsobe, akým získate finančný príspevok až do výšky 275 € na letný tábor pre vaše deti.

illustration
illustration

Kto má nárok na rekreačný poukaz?

Podľa Zákonníka práce má na požiadanie zamestnanca povinnosť poskytnúť mu príspevok (poukaz) na rekreáciu len ten zamestnávateľ, ktorý zamestnáva viac ako 49 zamestnancov a jeho pracovný pomer trvá viac ako 24 mesiacov. U firiem, ktoré majú menej ako 49 zamestnancov, je príspevok na rekreáciu možný, ako dobrovoľný benefit zamestnancom. Nárok na rekreačný poukaz majú aj zamestnanci verejnej a štátnej správy.

Aby mohol byť príspevok na rekreáciu použitý pre deti zamestnanca, musia byť splnené všetky nasledujúce podmienky:

  • musí ísť o organizované viacdenné aktivity alebo zotavovacie podujatia
  • tieto aktivity alebo podujatia musia prebiehať počas školských prázdnin
  • tieto aktivity alebo podujatia sa musia uskutočňovať na Slovensku


Aká je suma rekreačného príspevku na detský tábor?

Zamestnávateľ prispieva zamestnancovi na rekreáciu 55 % z hodnoty rekreácie, maximálne však v sume 275 eur za kalendárny rok.

Vedeli ste, že?

Matky na materskej dovolenke alebo rodičovskej dovolenke, ktoré už majú staršie deti, tiež môžu svojho zamestnávateľa požiadať o poskytnutie príspevku na rekreáciu a použiť ho napríklad na detský tábor pre svoje deti?

Postup uplatnenia príspevku od zamestnávateľa za letný tábor (rekreačný poukaz, preplatenie faktúry)

Rekreačný poukaz:

  • Zamestnávateľ vydá rekreačný poukaz pre zamestnanca, ktorý nim následne uhradí časť letného tábora (do výšky 55% z ceny letného tábora)
  • V prípade zakúpenia detských táborov cez CK Vida je možnosť uplatnenia aj cez poskytovateľov (služieb) rekreácie s kartovými spoločnosťami. (tieto karty majú platnosť vždy do konca kalendárneho roku)
  • Akceptujeme druh platby prostredníctvom Benefit Plus, Upgusto a pomocou kartovej spoločnosti fpoho – DOXX.

Preplatenie na základe účtovného dokladu:

  • V tomto prípade musí byť faktúra vystavená za letný tábor na meno zamestnanca, ktorý si chce uplatniť rekreačný príspevok (zamestnanec uhradí letný tábor zo svojich financií a na základe vystavenej faktúry mu zamestnávateľ preplatí časť tejto platby).
  • Zamestnanec predkladá svojmu zamestnávateľovi na preplatenie aj potvrdenie o zaplatení rekreácie (výpis z účtu).
  • Zamestnávateľ v tomto prípade môže vyžadovať aj potvrdenie o účasti dieťaťa na letnom tábore, ktoré vám radi doložíme po skončení daného turnusu letného tábora vášho dieťaťa.

Využite príspevky na rekreáciu a vyberte si letný tábor pre vaše deti zo širokej ponuky detských táborov CK Vida, od táborov pre najmenších až po teenagerov.

illustration
newsletter

Odoberajte náš newsletter

Zaregistrujte sa a objavujte ako prví tie najlepšie letné zážitky pre vaše deti.

note logo

Sledujte nás aj na Instagrame

Viac fotiek