Potvrdenie od lekára už nepotrebujete

28. 02. 2024 214
illustration

01.01.2024 sa stala platnou novela vyhlášky MZ SR č. 526/2007, ktorá ruší rodičom alebo zákonným zástupcom povinnosť predložiť potvrdenia od lekára o zdravotnom stave dieťaťa na zotavovacom pobyte, tak ako bolo predchádzajúce roky povinnosťou, bez ktorej nebolo možné sa zotavovacieho pobytu zúčastniť. Zotavovacie pobyty sú: letné tábory, školy v prírode, plavecké a lyžiarske výcviky.

illustration
illustration

Konečne bude príprava do letného tábora jednoduchšia, kedy rodičia alebo zákonný zástupca dieťaťa nebudú musieť myslieť na návštevu lekára, kvôli potvrdeniu o zdravotnom stave svojho dieťaťa. Príprava do letného tábora bude nie len administratívne, ale aj časovo jednoduchšia. Stále však ostáva povinnosť rodičov alebo zákonného zástupcu poskytnúť všetky dôležité informácie o zdravotnom stave svojho dieťaťa a potvrdiť to, že je dieťa spôsobilé absolvovať letný zotavovací pobyt.

Rodič alebo zákonný zástupca svojím podpisom potvrdzuje to, že dieťa neprejavuje žiadne známky vírusového alebo akútneho ochorenia, nemá nariadené karanténne obdobie alebo počas predchádzajúcich 14 dní pred odchodom na zotavovací pobyt neprišlo dieťa do kontaktu s osobou, ktorá prejavuje príznaky nákazlivého ochorenia. 

Dokumenty, ktoré bude treba priniesť rodičom alebo zákonným zástupcom na zotavovací pobyt, vám budú doručené vždy nami nejaký čas pred uskutočnením zotavovacím pobytom na emailovú adresu aj s ostatnými potrebnými dokumentami a informáciami.

illustration
newsletter

Odoberajte náš newsletter

Zaregistrujte sa a objavujte ako prví tie najlepšie letné zážitky pre vaše deti.

note logo

Sledujte nás aj na Instagrame

Viac fotiek