Prvý letný tábor

08. 02. 2024 236
illustration

Letné tábory sú súčasťou každých letných prázdnin mnohých detí, sú skvelým prostriedkom na začlenenie detí do kolektívu ich rovesníkov. Tábory sú nekonečným zdrojom nových zážitkov, skúseností a nových priateľstiev. Keď sa dieťa chystá navštíviť jeho úplne prvý tábor, nie je to veľká vec len pre dieťa, ale aj pre rodičov, keďže sa jedná o prvé väčšie odlúčenie. S prvým táborom je vhodné začať vtedy, keď je dieťa naň pripravené a bude samo chcieť, inak môže nastať zbytočné znechutenie, čo môže spôsobiť negatívny postoj k táborom do budúcnosti.

 

illustration
illustration

Je úplne normálne ak má dieťa obavy, predsa je to niečo nové čo nepozná. Ak sa ale už rozhodnete, ako vy tak aj dieťa letný tábor absolvovať, tak je veľmi potrebné, aby ste s dieťaťom o ňom diskutovali a navádzali ho naň dlhodobejšie. Dieťa sa tým pádom bude viac tešiť a lepšie znášať odlúčenie.

Skúste mu ukázať fotky z daného tábora, ktorý navštívi a bližšie opísať ako taký tábor funguje. Samozrejme, sme vám vždy k dispozícii v prípade akýchkoľvek otázok ohľadom tábora. Treba dieťaťu prízvukovať, že v tábore síce s ním nebudete vy, ale animátori a zdravotník mu budú vždy k dispozícii, v akomkoľvek prípade, či už bude potrebovať s niečím pomôcť alebo sa bude chcieť len porozprávať. Samozrejme aj vy ako rodičia sa na našich animátorov môžete kedykoľvek obrátiť. V zaslaných pokynoch vám bude poskytnuté telefónne číslo do letného tábora, ktoré bude aj pri registrácii a budete môcť animátorov kontaktovať. 

Častokrát sa stretávame s prípadmi, že rodičom chýba dieťa viac ako dieťaťu rodič. Je v poriadku ak dieťa počas pobytu v tábore kontaktujete, len častými telefonátmi dieťa vycíti, že vám chýba a prichádza k smútku a plaču aj zo strany dieťaťa. V týchto prípadoch žiaľ častokrát dochádza aj k predčasnému odchodu z tábora. Skúste sa skôr pýtať aké aktivity hrali, akých má kamarátov alebo spolubývajúcich. 

Ak sa dieťa rozhodne absolvovať tábor, ďalším dôležitým bodom je výber správneho typu tábora. Z našej ponuky letných táborov si viete vybrať z rôznych tematických táborov, ale aj pre vekové kategórie od 6 do 18 rokov. Pri rozhodovaní treba dbať aj na záujmy dieťaťa, aby malo k tomu blízko a aby tam zažilo veľa krásnych zážitkov.

illustration
newsletter

Odoberajte náš newsletter

Zaregistrujte sa a objavujte ako prví tie najlepšie letné zážitky pre vaše deti.

note logo

Sledujte nás aj na Instagrame

Viac fotiek