Školy v prírode 2025

11. 09. 2024 122
illustration

Prečo si vybrať školu v prírode od Cestovnej kancelárie Vida? Vybavíme za vás všetko potrebné od ubytovania, animačného programu, zdravotníka, dopravy až po poistenie. Väčšina rekreačných zariadení, v ktorých organizujeme školy v prírode sú v našom vlastníctve, a preto vám garantujeme kvalitu nie len služieb cestovnej kancelárie, ale aj služieb ubytovania.

illustration
illustration

Rekreačné zariadenie Tesáre

sa nachádza kúsok od mesta Topoľčany. Disponuje rozsiahlym areálom s bazénom a športoviskami, ktorý je obklopený krásnou prírodou a lesmi. Zaraďuje sa medzi najväčšie a najlepšie vybavené strediská pre detskú rekreáciu a šport na Slovensku. Jednou z veľa výhod strediska je aj vonkajší bazén s toboganom, kde sa schladíte počas horúcich dní, a príjemné večery viete stráviť v našom amfiteátri, priamo pod holým nebom.

Rekreačné zariadenie Bojnice - Nad Zámkom

sa nachádza priamo v srdci mesta Bojnice a je vzdialené iba 15 minút pešo od rozprávkového Bojnického zámku a Bojnickej ZOO. Spoločný a nenahraditeľný čas môžete stráviť aj v amfiteátri zariadenia. V tesnej blízkosti sa  nachádza aj unikátna vyhliadka – Čajka v oblakoch, na ktorú vedie chodník priamo z rekreačného zariadenia. Počas horúcich jarných a letných dní sa môžete osviežiť na známom kúpalisku Čajka a v kúpeľoch Bojnice.

Horský hotel Bartoška

sa rozprestiera na rozhraní Kremnických vrchov a Veľkej Fatry, na horskom priechode Šturec, neďaleko kúpeľného mesta Turčianske Teplice. Hotel sa nachádza mimo cesty, uprostred lesa, čím zaručuje bezpečné a ničím nerušené prostredie. V areáli sa okrem iného nachádza aj multifunkčné ihrisko.

Rekreačné zariadenie Prašník

sa nachádza len kúsok od kúpeľného mesta Piešťany na okraji obce Prašník. Je ideálne pre školy v prírode či letné tábory. Leží uprostred lesa v srdci Myjavských kopaníc. Zariadenie je ľahko prístupné a v blízkosti sa nachádzajú rôzne atrakcie a pamiatky. Naše zariadenie prešlo kompletnou rekonštrukciou, preto sa môžete tešiť na úplne vynovené priestory. V areáli strediska si teplé dni môžete spríjemniť v dvoch vonkajších bazénoch či na piesku pri plážovom volejbale. Spoločné chvíle a párty radi strávite v spoločenskej miestnosti, kde zábava nepozná hranice.

Rekreačné zariadenie Patince

ponúka krásne ubytovanie len na skok od južných hraníc. Zariadenie je situované v rekreačnom areáli vedľa letného termálneho kúpaliska Patince a niekoľko metrov od Wellness Hotel Patince. Hneď vedľa areálu kúpaliska sa nachádza Virtské jazero a rieka Dunaj. Vďaka termálnym bazénom, ktoré sú v blízkosti zariadenia, načerpáte veľa skvelej energie a vychutnáte si pobyt aj s množstvom zážitkov, na ktoré budete radi spomínať. A to nie je všetko! Priestory strediska disponujú multifunkčným ihriskom, veľkou spoločenskou miestnosťou a krásnou teraskou s mini amfiteátrom. Toto stredisko je naozaj skvelým výberom pre pocit relaxu a pohody.

Ďalšie zariadenia...

našu ponuku stredísk sme rozšírili o ďalšie miesta. Okrem spomenutých zariadení nájdete v našej ponuke aj Penzión Palušák v Starej Lesnej, v blízkosti Tatranskej Lomnice, Rekreačné zariadenie Slaná Voda v najsevernejšej obci Slovenska – Oravskej Polhore, Penzión Erika v Tatranskej Lesnej, Penzión Jánošík priamo v obci Ždiar (Belianske Tatry), Penzión Bystrinka, ktorý je situovaný v krásnom horskom prostredí obci Bystrá na Táloch, ďalej Hotel Javorna, ktorý  sa nachádza len kúsok od obce Drienica, Hotel Barbora – na liptovskej strane horského priechodu Čertovica, v neposlednom rade Penzión Brest v Jasenskej doline a Chata Rača v jedinečnej časti Slovenska – na Kysuciach, v obci Oščadnica.

Každé zariadenie má svoje špecifiká a vie vám ponúknuť bohatú ponuku služieb a výletov. Stačí si už len vybrať to správne a vyhovujúce pre vás.

Vo všetkých našich zariadeniach vám vieme zabezpečiť aj špeciálnu diétnu stravu (bezlaktózová, bezlepková, vegetariánska…).

Animátori

V našej ponuke nájdete 4 rôzne balíčky škôl v prírode, a vďaka tomu si budú môcť vybrať aj tí najnáročnejší. V troch balíčkoch ponúkame okrem iného aj animačný program, ktorý je v dnešnej dobe už neoddeliteľnou súčasťou škôl v prírode. Balíček Vida je základným balíčkom pre váš výber, ako jediný neponúka animačný program. Vida Plus Lite je balíček, ktorý predstavuje „odľahčenú verziu“ animačného programu. Balíček Vida Plus predstavuje plnú verziu animačného programu a dovolili sme si pre vás pridať aj darček pre účastníka. Ako posledný balíček vám vieme ponúknuť Vida Extra, ktorý je doplnený autobusovým výletom a odmenou pre pedagóga. Animačné programy vytvárajú a realizujú naši špičkoví a školení animátori, ktorí vám vedia ponúknuť naozaj bohatý program a zábavu. Animátori, ktorí počas celého roka prechádzajú castingami a školeniami, ktoré ich plne pripravia na turnusy a vy si tak budete môcť s nami užiť nezabudnuteľný týždeň spomienok a zážitkov.

Práve oni sú kľúčovým bodom celej školy v prírode, kde vytvárajú tú pravú atmosféru a celé dianie. Pre pani učiteľky sú oporným bodom, na ktorý sa dá vždy spoľahnúť. Pre deti sa stávajú najlepšími kamarátmi a častokrát aj vzormi. Trávia s nimi značnú časť dňa, kde formou hier, súťaží a rôznych aktivít rozvíjajú ich osobnosť. Mnohokrát sa musia vcítiť do samotného dieťaťa, aby dokázali podať plnohodnotnú prácu a odovzdať mu zo seba len to najlepšie.

Ďalšie výhody s CK Vida

V najvyššom balíčku máme okrem iného aj odmenu pre pedagógov, v podobe finančného príspevku vo výške 100€ na pedagóga, o ktorom sa viac dozviete priamo v našej online ponuke škôl v prírode.

Od roku 2016 prispieva Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR 100 eur na žiaka. Tento príspevok si samozrejme môžete uplatniť aj u nás.

illustration
newsletter

Odoberajte náš newsletter

Zaregistrujte sa a objavujte ako prví tie najlepšie letné zážitky pre vaše deti.

note logo

Sledujte nás aj na Instagrame

Viac fotiek